Cărțile reprezintă o sursă excelentă ...
Cărțile reprezintă o sursă excelentă pentru frumusețea interioară însă și frumusețea exterioară trebuie pusă în valoare.
You Can Sleep Over At This Library In The UK
https://www.facebook.com/buzzfeedbringme/videos/1975888225779329/
Carti romantice ....
Vin ploile - Louis Bromfield 12 lei
Corabia nebunilor - Katherine Anne Porter 10 lei
Pe aripile vantului - Margaret Mitchell - 15 lei 2 vol
Calatori in eternitate Karl Gjellerup - 12 lei
Pelerinul Kamanita - Karl Gjellerup 10 lei
Baletul mecanic– Cezar Petrescu - 10 lei
Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război -
Camil Petrescu 12 lei
Patul lui Procust Camil Petrescu - 10 lei
"Cititul este o artă pe cale de dispariție și cărțile sunt......"
"Cititul este o artă pe cale de dispariție și cărțile sunt oglinzi în care găsim doar ceea ce avem în interiorul nostru. Lectură implică mintea și inima, două bunuri ce în ce mai rare. "
Carlos Ruiz Zafón
Lectura schimbă arhitectura creierului copiilor
Lectura schimbă arhitectura creierului copiilor
Mulți părinți obișnuiesc să le citească seara copiilor, înainte de culcare, cărți potrivite vârstei lor. De generații, obiceiul acesta este perpetuat în multe dintre zonele lumii pentru că s-a observat efectul pozitiv pe care îl are asupra echilibrului emoțional al celor mici. Știința însă aduce dovezi că această activitate nu înseamnă numai un timp plăcut petrecut împreună cu copiii.
Studiile efectuate de Academia Americană de Pediatrie demonstrează că lectura are într-adevăr capacitatea de a schimba arhitectura creierului copiilor. „A existat un număr de studii bazate pe dovezi empirice care demonstrează că cititul împreună cu copiii are impact asupra unor lucruri precum alfabetizarea sau dobândirea abilității de exprimare orală. Noi însă nu am putut să nu ne punem întrebarea – Lectura are și impact biologic efectiv asupra funcționării creierului?” spune dr. Thomas DeWitt, directorul secției de pediatrie de la Spitalul de Copii din Cincinnati.
Cercetătorii au studiat creierele unor copii cu vârste între 3 și 5 ani folosind imagistică prin rezonanță magnetică (RMN). Scanările au fost realizate în timp ce micuții ascultau înregistrări ale unei voci feminine care citea povești, dar și o altă înregistrare, pe care erau doar zgomote de fundal, pentru a putea fi observat cum răspunde creierul la diferiți stimuli. Echipa de cercetători a strâns și observații referitoare la mediul privat în care au crescut copiii, au aflat dacă li se citește frecvent sau dacă au contact cu cărți cât mai diferite.
Imagistica RMN a revelat faptul că acei copii care erau stimulați prin lectură acasă au avut, în timpul testelor, o activitate mai intensă în acea zonă a creierului responsabilă cu înțelegerea narațiunii și vizualizarea imaginilor. Rezultatele testului sunt foarte importante dacă ne gândim la faptul că analfabetismul funcțional (persoanele care sunt alfabetizate, dar nu înțeleg ce citesc) ajunge la cote alarmante astăzi, nu numai în România, ci în multe alte zone ale lumii. Iar, potrivit specialiștilor, analfabetismul funcțional este mai greu de combătut chiar decât analfabetismul propriu-zis. Lectura, începută cât mai timpuriu, „antrenează” creierul copiilor exact cum este antrenat un mușchi, iar rezultatele concrete se observă în perspicacitatea celor mici de a decodifica înțelesurile unui text, în abilitatea de a se exprima, iar peste ani, în ușurința cu care se integrează în societate.
Societatea Americană de Pediatrie i-a îndemnat pe toți medicii care practică această specializare să sfătuiască părinții să le citească celor mici începând chiar de la vârsta de 2, 3 ani. „Părinții care își petrec timp citind copiilor lor creează relații benefice, ceea ce este important pentru dezvoltarea cognitivă, de limbaj și social-emoțională a copilului”, se spune într-un comunicat al Societății Americane de Pediatrie.
Voi credeți că lectura împreună cu cei mici poate influența dezvoltarea lor ulterioară?
Vouă vă citeau părinții?
Carti ... despre fericirie
E primavara e timp de bucurie....
cărți foarte accesibile despre fericire si starea de bine...
Teoria Fericirii – Jonathan Haidt
Fericirea autentica – Martin Seligman
Cum sa fii fericit Sonja Lyubomirsky
Inteligenta emotionala – Daniel Goleman
D. Law Nolte, R. Harris - Copiii invata ceea ce traiesc
cărți foarte accesibile despre fericire si starea de bine...
Teoria Fericirii – Jonathan Haidt
Fericirea autentica – Martin Seligman
Cum sa fii fericit Sonja Lyubomirsky
Formula fericirii – Stefan Klein
– "există şase miliarde de oameni şi şase miliarde de căi spre fericire"....
Bucură-te de ceea ce ai. Magie şi grandoare în existenţa obişnuită – Miller Timothy
100 de cai spre fericire. Un ghid pentru oamenii ocupaţi Timothy J. Sharp
Timothy J. Sharp”100 de căi spre fericire”.. dezvăluie o reţetă simplă: ”Gîndirea pozitivă e bună cu măsură”...
Motive pentru a zambi Zig Ziglar
Inteligenta emotionala – Daniel Goleman
D. Law Nolte, R. Harris - Copiii invata ceea ce traiesc
Terapie pentru fericire - dr. Etienne Jalenques
Disciplina emotionala. Charles C. Manz
Disciplina emotionala - Puterea de a alege felul in care ne simtim - cinci pasi esentiali pentru a ne simi mai bine in fiecare zi
Charles C. Manz
Copiii înconjuraţi de cărţi câştigă mai mult ca adulţi!
Copiii înconjuraţi de cărţi câştigă mai mult ca adulţi!
Un studiu publicat în „Economic Journal” şi realizat de economiştii Giorgio Brunello, Guglielmo Weber şi Christoph Weiss de la Universitatea din Padova demonstrează importanța cărților și cât de mult înseamnă să le oferim copiilor acces la lectură de la vârste cât mai fragede. Copiii înconjuraţi de cărţi au şansa de a câştiga mai mult ca adulţi, demonstrează studiul care a urmărit 6000 de subiecţi din nouă ţări europene.
Participanţii la această cercetare au fost împărţiţi în mai multe categorii distincte, în funcţie de numărul de cărţi care existau în biblioteca din casa copilăriei: mai puţin de 10 cărţi, câteva zeci, o sută, două sute sau mai mult.
Importanța cărților și cititului de la vârste fragede
Cercetătorii au estimat efectul educaţiei asupra prosperităţii financiare de-a lungul vieţii luând în calcul zona din care proveneau participanţii la studiu – rurală sau urbană – şi accesul pe care-l aveau la lecturi cât mai variate atunci când se aflau la vârsta de 10 ani. Cercetarea publicată în „Economic Journal” arată că persoanele care au crescut înconjurate de un număr mare de cărţi au înclinaţia naturală de a învaţa cât mai mult pe parcursul vieţii, curiorizitate intelectuală şi capacitatea de a se adapta mai uşor, în timp ce pentru persoanele care nu s-au bucurat de avantajul lecturii în copilărie provocările intelectuale erau în general destul de greu de depăşit.
S-a demonstrat că un an suplimentar de studiu poate creşte veniturile unui adult de-a lungul vieţii cu până la 9%. Însă persoanele care nu au crescut aproape de universul lecturii nu reuşesc să fructifice această şansă. Aceştia au avut un beneficiu financiar de numai 5% în urma unui an suplimentar de studiu, spre deosebire de cei care au trăit înconjuraţi de cărţi şi care au reuşit să-şi crească veniturile de-a lungul vieţii cu până la 21%. Contactul permanent cu idei noi oferit de lectură în copilărie i-a făcut pe aceştia din urmă să nu se teamă de schimbări, astfel încât participanţii la studiu obişnuiţi cu lectura nu au scăpat nicio oportunitate de a-şi creşte câştigurile prin schimbarea job-ului, chiar dacă asta însemna să se mute dintr-un oraş într-altul.
„Este important să le oferi copiilor cărţi şi să-i încurajezi să citească, pentru că asta va avea, cu siguranţă, efecte pozitive asupra performanţelor lor şcolare şi le va oferi condiţii socio-economice avantajoase”, mai spun realizatorii cercetării publicate în „Economic Journal”.
Care au fost cărţile voastre preferate în copilărie şi cum credeți că v-au influențat?
Abonați-vă la:
Postări (Atom)